Pokud nejsi součástí řešení, jsi součástí problému

Pokud nejsi součástí řešení, jsi součástí problému

 

Dneska se podíváme na jednoduchý princip manažerské práce. Jeho podstatu můžeme ilustrovat na současné covidové situaci.

 

Manažer, který neumí řešit problém, je sám součástí problému

V každé firmě může dojít k nějakému problému. Chybí materiál, porouchá se stroj. Donedávna byl typickým problémem nedostatek zaměstnanců.

Zdravý manažerský přístup říká, že každý problém je třeba aktivně řešit.  A vyřešit.

Řešením není nějaký problém "zadržovat" nebo "zpomalovat". To je možná první reakce na výskyt něčeho zcela neočekávaného ("first response"). 

Řešit problém znamená:

  • přesně problém pojmenovat
  • zjistit dostupná data
  • zanalyzovat je
  • navrhnout způsoby řešení
  • prodiskutovat varianty řešení s dotčenými osobami (s odborníky)
  • rozhodnout se pro nejlepší momentálně proveditelné řešení
  • s plnou rozhodností vybrané řešení zrealizovat

Pokud řešení nezabírá, jak bylo očekáváno, musí se vyhodnotit, v čem vznikla chyba. Skutečnou příčinu chyby nebo dosavadního neúspěchu musíte pojmenovat a odstranit. Případně znovu vyhodnotíte situaci a vyberete nové vhodné řešení.

Každý podnikatel ví, že se nemusí podařit vyřešit nějaký problém hned napoprvé. Manažer v případě nezdaru postupuje systematicky.

To znamená, že pokud nezabralo vybrané řešení číslo 1, sáhneme k řešení číslo 2, které jsme zařadili na náš vydiskutovaný seznam způsobů zvládnutí situace. Možná budeme muset přejit k navrženému postupu číslo 3. Nebo zkombinujeme několik variant řešení.

 

Kdy Se sám manažer stane součástí problému, nikoliv řešení?

Když manažer přeskakuje od jednoho nedotaženého a nefungujícího řešení k druhému, začíná být sám problémem. Vyvolává a šíří zmatek. Demotivuje pracovníky (občany) a způsobuje nenávratné finanční škody.

Manažer situaci zjevně nezvládá, když místo hledání způsobů řešení, hledá viníky situace. Například ukazuje na ty kolem sebe, "kteří za neúspěch můžou".

Problémem je, když manažer není schopen v krizi sestavit tým, který si se situací poradí (například když premiér vlády vymění během 1 roku krize 3 ministry zdravotnictví).

Jestliže se vrcholovému manažerovi nedaří nějaký problém dlouhodobě vyřešit, musí se zamyslet, co dělá principiálně špatně. A musí kriticky začít u sebe.

Protože pokud nejsi součástí řešení, pak jsi součástí problému. 

  

Co je souČást řešení - v pandemii

Proveditelným vyřešením celostátní epidemie je naočkování obyvatel vyvinutou vakcínou.

Součástí řešení pro nejbližší další budoucnost je zajišťování nových vakcín pro nově vznikající mutace viru, které se objevují zatím sporadicky, ale pravděpodobně se masově rozšíří v blízké budoucnosti (jihoafrická, brazilská, kalifornská mutace atd.).

Součástí základního řešení je tedy:

  • Zajistit dostatečné množství vakcíny, injekcí a dalšího materiálu, který je potřeba k provedení očkování (včetně likvidace velkého množství zdravotnického odpadu)
  •  Zajistit logistiku očkování – zřídit dostatek dostupných očkovacích míst, zajistit rozvoz vakcíny na každé jedno očkovací místo, zajistit rovnoměrný přísun osob, které budou očkovány
  •  Kontrolovat provádění celé operace na denní bázi. Reportovat počty dodaných i použitých vakcín, počty proočkovaných osob atd.
  •  Jakákoliv úzká hrdla - lokální nedostatky vakcíny, zpomalení počtu denně proočkovaných apod. musí být neprodleně řešeny.

Zaměřuje se česká vláda na opatření podporující řešení? Nikoliv.

Vymýšlí restrikce, jak virus "zpomalit". Zpomalení, které trvá již jeden celý kalendářní rok, není součást vyřešení.

Naše vláda je zjevně součástí problému.

V běžné firmě by premiér Babiš, pokud by tak zmatečně, jako řešení epidemie, zajišťoval například výrobu, byl už dávno vyhozen ze své pozice.

 

Kdyby zajištění výroby v českých firmách vypadalo jako zajištění vakcinace

Jen si to představme. Místo vakcinačního procesu je proces výrobní a místo vakcín si představme materiál pro výrobu. Jak by to ve firmě pod vedením české vlády vypadalo?

Ředitel Babiš, resp. jemu podřízený management neobjednal dost materiálu pro výrobu. Když už nějaký materiál přijde, dostanou ho jen některé dílny. Nikomu není jasné podle jakého klíče se materiál rozděluje, protože o tom rozhoduje ředitel Babiš sám. Nikoho k tomu nepustí. Přestože materiálu je málo, část ho leží nerozdělená v příjmovém skladu. Protože není určeno, kdo ho má rozdělit na jednotlivé úseky. Z některých hal si proto chodí mistři fasovat, jinde na materiál čekají. Ředitel se rozčiluje, že mu v tom dělají nepořádek.

Výrobní úseky, které jsou momentálně přetížené, nesmí za žádnou cenu dostat výpomoc ze sousedních výrobních hal. Když výroba kolabuje, řeší se to převážením části rozpracovaných výrobků po celém areálu závodu. Viditelný systém v tom není, přesouvá se tam, kde je místo, nějaké stroje a kvalifikovaný personál, který se ještě udrží na nohách. Nakonec ředitel dramaticky vyhlašuje pracovní povinnost a svolává do práce zaměstnance z dovolených.

Finanční ředitelka Schillerová hlásí, že si firma úspěšně půjčila u banky, a to nám umožní dostat se z krize, neboť se z ní jako firma proinvestujeme. Ředitel nákupu Blatný opatrně prohlásí, že ve výrobě to tento týden nedrhne už tak moc jako to drhlo před týdnem a když to tak půjde dál, mohla by být výroba brzy zase plynulejší. A vyzve nás, ať hlavně vydržíme, protože již příští měsíc přijde dva miliony kusů potřebného materiálu a na květen je objednán další.

K tomu všemu ředitel Babiš permanentně opakuje ve firemním časopise, že by se na jednotlivých pracovištích mělo hlavně více vyrábět. A jestli se nevyrábí, mohou za to příslušní mistři.

V každé firmě by to byla totální kalamita. Jen tohle se děje na úrovni státu.

Je irelevantní, že "zadržovacím" opatřením dává bohulibý marketingový nátěr typu „nezatížit nemocnice“ nebo "nepřicházet o naše nejbližší".

 

Manažerské řešení pandemie v praxi – případová studie Izrael

Pro trochu optimismu a příklad "řešení problému pandemie na úrovni státu" se můžeme podívat na zprávy z Izraele.

Jak je izraelská vláda premiéra Benjamina Netanjahua součástí řešení?

Vláda má plán řešení, který realizuje

Izraelská vláda má 5 stupňový plán návratu k normálu (hovoří o "exit plan") a ten následuje. Premiér Netanjahu o tom pravidelně reportuje. Podle posledních zpráv je i přes některé potíže časový plán "víceméně dodržován".

Covid_plán_Izrael.PNG

 

Co konkrétně izraelské řešení mimo jiné zahrnuje:

 

Proočkovanost

Izrael má 9,3 milionu obyvatel a nasadil ohromné tempo očkování.

Očkují od 19.prosince 2020 (Česko začalo oficiálně očkovat 27.prosince). K 1.3.2021, tzn. za méně než 2,5 měsíce má stát Izrael naočkováno jednou dávkou vakcíny 4,7 milionu obyvatel (=50,5% populace).

A hotovo, tedy oběma dávkami naočkováno mají 3,36 milionu obyvatel (=36%).

Mimochodem – aby nalákali zejména mladší ročníky obyvatel k očkování, dávali někde k očkování pizzu zdarma!

Vakcinace_1.PNG

 

Uvolňování opatření - zelené pasy

Izraelci očkovaní 2 dávkami dostávají tzv. „zelený pas“. Má podobu QR kódu, který obdrží přes mobilní aplikaci. S tímto QR kódem se mohou volně pohybovat.

Ano, je to „diskriminační“. Ale z pandemie, ze stavu ohrožení státu, se nedá vystoupit "nediskriminačně". Musíte naočkovat ohromné počty lidí. Na někoho přijde řada dříve, na někoho později. Jinak to technicky nelze udělat.

Když je něco "diskriminačního", ať to netrvá dlouho. A Izrael naočkoval rychle. To je to, co se počítá. Dnes mají možnost jít se naočkovat v Izraeli všichni občané již od 16 let věku. Kdo chce, jde a je naočkován hned. My v Česku očkujeme od 27.12.20201 a od 1.3.2021 slavnostně umožňujeme očkování seniorům nad 70 let. Kdy dojde na padesátníky? O očkování mladých lidí ve věku 16 nebo 18 let si zatím nenecháváme ani zdát!

Israel Green Pass_1.PNG

 

Prodloužení školního roku

Vzhledem ke 3 lockdownům se v Izraeli vážně uvažuje o prodloužení školního roku do konce července 2021. Aby děti dohnaly, co uzavřením doma zameškaly. Premiér Netanjahu osobně přislíbil učitelům kompenzace za toto období učení navíc.

Jedinou výjimkou budou žáci 12.tříd, kteří skoční školní rok v obvyklém termínu. A to proto, aby nezmeškali odvody do armády ☹ 

(Zdroj: ILTV Israel News, 1.3.2021)

Vakcinace_2.PNG

 

 

School year extended to end of July amid Covid-exit plan - YouTube

 

Tak to vypadá, když se politik chová jako manažer, který je součástí řešení, nikoliv součástí problému.

 

 Ve vaší firmení praxi vám přeji odvážné vedoucí, kteří hledají a nacházejí řešení.

 

Dušan Jílek, lektor

INFORMACE

  • Autor:

    Ing. Dušan Jílek
  • Publikováno:

    1.3.2021
  • Název:

    Pokud nejsi součástí řešení, jsi součástí problému
  • Shlédnuto:

    1260

© Všechna práva vyhrazena Dušan Jílek

Icons made by Freepik from www.flaticon.com